8 Şubat 2008 Cuma

Botoksa iğnesiz rakip: Botu-Like

Alın, göz çevresi, boyun, kaş ortası veya dudak kenarlarınızdaki çizgilerden kurtulmak istiyor ama iğne tedavisinden de çekiniyorsanız işte size müjde!… Yeni botu-like, yüzünüzdeki kırışıklıklara kremle çare oluyor.

Bitkisel özler ve deniz canlılarından elde edilen botu - like, alındaki yatay kırışıklıklar, kaş ortası, göz çevresindeki kaz ayağı denilen çizgiler, burun ve dudak arasındaki çökmeler ile dudak altında bulunan ince çizgilerin giderilmesinde kullanılıyor. Yöntemin en önemli özelliği ise yüzünüze batırılan iğnelerin olmaması. Tamamen bitkiler ve deniz canlılarından elde edilen özel serum yüzdeki belirli bölgelere sürülerek, cildin canlanmasını sağlıyor. Serumun içinde bulunan ‘filloxs’ maddesi ise dolgu etkisi yaparak kırışıklıkları gideriyor. Herhangi bir enjeksiyon yapılmadığı için, işlemin ardından yüzde herhangi bir ağrı ya da şişme de olmuyor.

Acı yok, ağrı yok
NK Med Güzellik ve Estetik Merkezi estetisyenlerinden Özlem Toydaş, yeni yöntemin botokstan farkını şöyle anlatıyor: “Botu-like tedavisinde acı yok, yan etki yok. Cilde herhangi bir enjeksiyon yapılmıyor. Yüzdeki çizgilerin üzerine özel bir serum uygulanıyor. Daha sonra serumun üzerine stikır yapıştırılarak, ısı maskesi ile serumun cildin derinliklerine işlemesi sağlanıyor. Öte yandan botoks yüzdeki sinirlerle kaslar arasındaki bağlantıyı keserek, yani küçük kasları felç ederek etki gösterirken, botu -like daha doğal bir görünüm vaad ediyor. Yöntemi botokstan ayıran diğer bir özelliği ise boyunda oluşan çizgilere de uygulanabiliyor olması. Ayrıca, botoksun ardından uygulandığında işlemin etkisini uzatıyor.”

Haftada 1 seans
Haftada bir seans olmak üzere toplam 4 seanslık kür halinde uygulanan botu-like, yılda 2-3 kez tekrarlanabiliyor. Bir seans yaklaşık 1 saat 15 dakika sürüyor. İlk uygulamadan itibaren kırışıklıklarda gözle görülür bir iyileşme gözleniyor. İşlemin etkisini uzatmak için, canlı hücre ekstresinden hazırlanmış evde bakım ürünleri de var. Botu - like tedavisinin bir seansı uygulanan bölgeye göre değişmekle birlikte yaklaşık 150 YTL.

0 yorum: