15 Ocak 2008 Salı

Yağlarla mucize tedavi


Yağ' deyip geçmeyin. Eski bir yöntem olan ama son yıllarda yoğun olarak kullanılan tedavi amaçlı aromatik yağlar; strese, cilde, saçlara ve birçok hastalığa iyi geliyor.
Aromaterapi, bitkisel aroma yağları ile terapi uygulama yöntemidir. Aromaterapi yağları, bitkilerin kök, çiçek, yaprak, vs. bölümlerinden elde edilen saf yağlardır. Görüşlerine başvurduğumuz aromaterapi uzmanı Aynur Gedik, 'araştırmalar sonucu yağların güçlü antiseptik, mikrop öldürücü, iyileştirici, hızlı hücre yenileyici etkilerinin olduğunun kanıtlandığını' belirtti.
Uçucu yağlar
Vücuda aromaterapi tekniği ile ulaştırılır. Yağ özleri bitkilerin hormonu sayılır ve bizim vücudumuzdaki hormonlara eş değer görevi üstlenir (canlandırıcı, ateşleyici, aracı). Yağ özlerinin yarattığı iyileştirici etkinin doğru elde edilmesi için yağların gerekli miktarlarda ve uygun yöntemlerle uygulanması gerekir. Cilde sürülen yağlar, derinin üzerindeki gözeneklerden vücuda girerek daha sonrada kana karışır. Böylece, aroma yağları problemli bölgedeki dengesizliğin tekrar düzene girmesi için gerekli ortamı hazırlar.
Temel yağlar
Seçilecek yağın yapısı ve tedaviye uygun olması alınacak sonucu güçlendirir. Mesela yüz bölgesinde kullanılacak yağın hafif yapıda ve vitaminli olması gerekir. Önemli olan bakım esnasında seçilecek olan yağın kişinin terapi amacına uygun nitelik taşıması.
NERELERDE KULLANILIYOR?
* Genel cilt bakımı için:
Papatya, havuç, ıtır, lavanta, limon ve kananga yağı, genel bakım için kullanılır.
* Normal cilt için:
Miskadaçayı, lavanta ve kanaga en uygun yağlardır.
* Kuru cilt için:
İngiliz nanesi, miskadaçayı, biberiye, santal, gül ve palmarosa yağları oldukça faydalıdır.
* Yağlı cilt için:
Lavanta, limon, ıtır, fesleğen, sedir ve kananga yağları cildin yağ oranını dengeler..
* İlthaplı cilt için:
Papatya, ıtır, lavanta, limon ve havuç yağları ciltte ki iltahapı kurutmak için kullanılır.
* Hassas cilt için:
En uygun yağlar papatya ve lavantadır. *
Akneli cilt için:
Bergamot, ökaliptus ve palmarosa yağları en iyisidir.
* Cildi canlandırmak için:
Papatya, günlük hindistan cevizi ve biberiye yağları kullanılır.
* Kırışıklıklar için:
Rezene, limon ve palmarosa yağı ile tedavi uygulandığı zaman, oluşacak olan kırışıklıklar büyük ölçüde önlenebiliyor.
Saç bakımı

* Baş derisi kuruysa: Sedir ve biberiye yağı ile bakım yapılmalı. * Saç dökülmesi: Sedir, lavanta ve biberiye yağı en etkili çözüm. * Saçta kepeklenme varsa: Biberiye ve sedir yağı ile saça masaj yapılmalı.

0 yorum: